20 Δεκ 2011

Οι πιο διάσημες λεωφόροι για αγορές

Fifth Avenue, Μανχάταν, Νέα Υόρκη
Ένας είναι ο αριθμός που είναι τόσο στενά συνδεδεμένος με τη βιομηχανία της μόδας, το νούμερο 5. Διάσημη όσο καμία άλλη, η 5η Λεωφόρος στο Μανχάταν είναι μία από τις πιο εμπορικές γωνιές του κόσμου. Μεγάλα πολυκαταστήματα, όπως τα Bergdorf Goodman, Henri Bendel, Saks Fifth Avenue, Macy's αλλά και πασίγνωστες μπουτίκ, όπως Salvatore Ferragamo, Fendi, Versace, Gucci, Tiffany, Christian Dior, βρίσκονται κατά μήκος αυτής της λεωφόρου.

Rodeo Drive, Μπέβερλι Χιλς, Καλιφόρνια
Διάσημη κυρίως μέσα από χολιγουντιανές παραγωγές και ηλιόλουστη, στη Rodeo Drive βρίσκονται τα ακριβότερα καταστήματα του κόσμου. Εκεί, και συνήθως κρατώντας ένα καφέ με λίγες θερμίδες και άπαχο γάλα από τα Starbucks στο ένα χέρι και στο άλλο σακούλες που φέρουν το brand διάσημων οίκων, θα συναντήσετε από τη Μαίρη-Κέιτ Όλσεν, την προσφάτως αποτοξινωμένη για ακόμη μία φορά Λίντσεϊ Λόχαν καθώς φυσικά και την ατραξιόν του L.A. Πάρις Χίλτον!

Bond Street, Λονδίνο, Μεγάλη Βρετανία
Η οδός Bond έχει έναν μποέμ αέρα, που τον οσμίζεσαι παντού: στις επώνυμες μπουτίκ, τα παλαιοπωλεία, τα κοσμηματοπωλεία και στους καταστηματάρχες που λειτουργούν ως προμηθευτές της βασιλικής οικογένειας! Η Old Bond Street που φτάνει ως το Πικαντίλι, κρατά τα σκήπτρα του πιο μοντέρνου δρόμου από το 1850. Κάθε κομψό οίκημα υπήρξε κάποτε το σπίτι κάποιου πολιτικού, συγγραφέα ή καλλιτέχνη (κάποια απ’ αυτά στεγάζουν σήμερα διάσημους οίκους δημοπρασιών, όπως το Sotheby’s).

Via Monte Napoleone, Via della Spiga, και Galleria Vittorio Emanuel, Μιλάνο
Στο κέντρο της μόδας, όπου και να πας, ένα είναι το σίγουρο: θα βρεις να ψωνίσεις. Αν τα θέλετε όλα συγκεντρωμένα και λατρεύετε τα βικτωριανά κτήρια στο Μιλάνο θα βρείτε ακριβά καταστήματα και όμορφα καφέ. Εκτός από τους οίκους μόδας, εδώ βρίσκεται και το διάσημο πολυκατάστημα La Rinascente, το 9 Peck, ξακουστό ντελικατέσεν, και το Provera, για μεγάλη συλλογή ετικετών κρασιού. Στους ρομαντικούς βικτωριανούς δρόμους, θα θαυμάσετε μια καθημερινή πασαρέλα καλοντυμένων, ανώνυμων Μιλανέζων.

The Ginza, Τόκιο, Ιαπωνία
Τι είναι οκτώ τετράγωνα με μαγαζιά για έναν shopaholic; Μα, φυσικά μία ευχάριστη και καθόλου κουραστική διαδρομή στο Τόκιο, στην οποία θα έχει την τύχη κανείς να περιπλανηθεί σε χαοτικά πολυκαταστήματα, όπως τα διάσημα Mitsukoshi και Wako, αλλά και διεθνείς οίκους που βρίσκονται δίπλα σε κινηματογράφους και θέατρα. Και αν οι ώρες έχουν περάσει και αντέχετε ακόμα, κάντε βόλτα όταν νυχτώσει χαζεύοντας τις νέον επιγραφές και τα αναρίθμητα φώτα της πόλης.

Avinguda Diagonal, Βαρκελώνη, Ισπανία
Μόδα και κουλτούρα συνδυάζονται στην 5 χιλιομέτρων λεωφόρο, ενώ στα γύρω, γοτθικής αρχιτεκτονικής δρομάκια (Passeig de Gracia, Via Augusta, Carrer de Tuset, Avinguda Pau Casals) στα οποία θα περπατήσετε θα βρείτε τα πάντα: κοσμήματα, γκαλερί, οίκους υψηλής ραπτικής και μικρά κομψά μαγαζάκια με μικροθησαυρούς. Τα απαραίτητα μοντέρνα καφέ και τάπας μπαρ είναι εκεί, για όποτε αποφασίσετε να ξεκουραστείτε.

Magnificent Mile, Σικάγο, Ιλινόις
Το περιμένατε ότι λίγα τετράγωνα πιο πέρα από τη λίμνη Michigan θα βρίσκατε έναν δρόμο γεμάτο με υπογραφές; Gucci, Neiman Marcus, Lord & Taylor, Brooks Brothers, Hermes και Bigsby & Kruthers (πασίγνωστη τοπική φίρμα, που μπορείτε να ανακαλύψετε). Προσοχή, τα Σαββατοκύριακα το μέρος πλημμυρίζει από κόσμο.

Avenue Montaigne, Παρίσι, Γαλλία
Το περιβόητο, πανέμορφο τρίγωνο που ορίζουν τα Ηλύσια Πεδία και ο Σηκουάνας είναι ο ονειρεμένος προορισμός κάθε fashionista όπου θα βρει όλους τους οίκους μόδας των οποίων τα ρούχα θαυμάζει στα λουσάτα εντιτόριαλ. Από Bulgari και Louis Vuitton ως υψηλή ραπτική (Emmanuel Ungaro, Christian Dior, Chanel) σε καταστήματα που στεγάζονται σε κτήρια αξιοζήλευτης αρχιτεκτονικής.

Bahnhofstrasse, Ζυρίχη, Ελβετία
Μπορεί οι περισσότεροι να νομίζουν ότι αν βρεθούν στη Ζυρίχη το μόνο που αξίζει να αγοράσουν είναι ένα ελβετικό ρολόι με μηχανισμό ακριβείας. Εμείς σας λέμε ότι η Bahnhofstrasse έχει μήκος 1,4 χιλιόμετρα και είναι γεμάτη από καταστήματα με ρούχα, παπούτσια και τσάντες γνωστών οίκων, δερμάτινα, γούνες και κοσμηματοπωλεία.

Laugavegur, Ρέκιαβικ, Ισλανδία
Δύο πράγματα είναι σίγουρα: Πρώτον, στο Ρέκιαβικ κάνει κρύο, δεύτερον, αν θέλει κανείς να κάνει shopping δεν τον σταματάει τίποτα. Φορέστε ζεστά ρούχα και κατευθυνθείτε στη λεωφόρο Laugavegur. Εκεί θα βρείτε ρούχα από εναλλακτικούς designers, δερμάτινα είδη, καλλυντικά, βιβλιοπωλεία, δισκοπωλεία και φυσικά μάλλινα πλεκτά πουλόβερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: