20 Δεκ 2011

Τα πιο όμορφα νησιά του κόσμου

Μετά από τόσες άλλες διακρίσεις στον διεθνή ταξιδιωτικό τύπο, το BBC στέφει τη Σαντορίνη βασίλισσα όλων των νησιών του πλανήτη. Αφήνοντας πίσω της το Μπαλί στην Ινδονησία, το Κέιπ Μπρίτον στον Καναδά, τα νησιά Μπορακάι στις Φιλιππίνες και το Γκρέιτ Μπάριερ Ριφ στην Αυστραλία.

Σαντορίνη
«Ένα αρχαίο νησί που υπέστη μία από τις μεγαλύτερες ηφαιστειακές εκρήξεις στην ιστορία. Στη Σαντορίνη νοιώθεις όπως πουθενά αλλού στον κόσμο. Εδώ, 120 μίλια από την ηπειρωτική Ελλάδα, τα πάντα είναι πιο φωτεινά: τα λευκότατα τετράγωνα σπίτια, η κυανή θάλασσα και τα ηλιοβασιλέματα που κάνουν την καλντέρα να λάμπει».

Μπαλί, Ινδονησία
«Περιτριγυρισμένο από τα ζεστά νερά του Ινδικού Ωκεανού, το Μπαλί δεν είναι παρά ένα από τα 17.500 νησιά του αρχιπελάγους της Ινδονησίας. Ακόμα και ανάμεσα στους πολύχρωμους γείτονές του, όμως, και μετά από δεκαετίες τουριστικής ανάπτυξης, αποτελεί μια κατηγορία από μόνο του από πλευράς βλάστησης και ασύγκριτης ομορφιάς».

Κέιπ Μπρίτον, Καναδάς
«Οι αναγνώστες μας αγαπούν αυτό το νησί στη Νέα Σκοτία για τη μαγευτική θέα του: τις παραλίες επάνω σε βραχώδεις γκρεμούς και τα δασώδη ακρωτήρια με τους φάρους σκορπισμένους σε αυτά. Η τοπική κουλτούρα είναι ένα μείγμα Σκωτίας, Ιρλανδίας και Αφρικής, με επιρροές από τη μητρική Mi'kmaq».

Νησιά Μπορακάι στις Φιλιππίνες
«Τώρα που ακόμη και μικρά νησιά όπως το Koh Samui γίνονται mainstream, τα Μπορακάι ίσως να είναι ένα από τα τελευταία ελάχιστα γνωστά Ασιατικά μέρη για αποδράσεις κοντά στη θάλασσα. Για να πάτε, παίρνετε τη πτήση από τη Μανίλα προς Κατικλάν και ύστερα από 10 λεπτά με το φέρι φτάσατε. Πηγαίνετε όμως τώρα, πριν πλακώσουν τα πλήθη».

Great Barrier Reef, Αυστραλία
«Αν και ο συναγωνισμός για το καλύτερο νησί στην Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και το Νότιο Ειρηνικό είναι πολύ υψηλός (βλέπε Μπόρα-Μπόρα, Φίτζι και Τασμανία), το Great Barrier Reef, το οποίο απλώνεται στην βορειοανατολική ακτή της Αυστραλίας, είναι μετά βεβαιότητας ο πρωταθλητής. Η περιοχή, εκτός από θεαματικά γαλάζιο νερό, έχει και μεγάλη γκάμα κοραλλιογενών υφάλων που σφύζουν από θαλάσσια ζωή. Φάλαινες, θαλάσσιες χελώνες, γιγάντιες αχιβάδες και περίπου 400 άλλα θαλάσσια είδη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: